Jó szívvel ajánlom a team coaching action learning módszert!

A csoportdinamika-action learning tanulócsoport ötvözi a projekt mentoring, az egyéni coaching, a csoportos coaching és a vezetésfejlesztő tréningek legjavát. A team coaching egy különleges fajtája, ahol a team tagjai dolgozhatnak ugyanannak a szervezeti projektnek vagy problémának a különböző szeletein vagy akár teljesen különböző projekteken.

A módszer kiváló olyan esetekre, amikor egy szervezetben:

  • Vezetésfejlesztésre van szükség, de NEM tréning eszközökkel
  • Talent management, ill. high-potential programokat szeretnének elindítani vagy megújítani
  • Az együttműködést szeretnék fejleszteni, de NEM csapatépítő tréningekkel
  • Futó vagy induló projektekhez, illetve problémamegoldáshoz van szükség egyszeri vagy rendszeres támogatásra
  • Tanulószervezeti kultúrát szeretnének bevezetni és meghonosítani
  • A résztvevők egyszerre csak fél vagy egy napot tudnak távol lenni a munkától

A módszert nagy sikerrel alkalmazzák az olyan cégeknél, mint a Boeing, a Toyota, a PwC, az IBM, a General Electric, az Avis vagy a General Motors.

 

Mindegyikünk a megrögzött világában él, és általában félünk a változástól, ezért hajlamosak vagyunk arra, hogy egyszerű, a látásmódunkat is szűkítő és a továbblépésben megakasztó reakcióink legyenek. Ezeket hasonló helyzetekben folyamatosan ismételjük, önjáróknak, kezelhetetlennek érzékeljük. Kételkedünk saját életünk különlegességében.

A Team tagjai együtt és egymástól tanulnak azáltal, hogy valódi problémákon dolgoznak, és a saját tapasztalataikra reflektálnak. Egy másik megfogalmazásban a team coaching nem más, mint “cselekvésen keresztüli tanulás kontrollált környezetben”. A csoportdinamika az erő, ami a csoportot megtartja ebben a folyamatban.